Wat is garantie?

We hebben reeds 35 jaar ervaring in de juweliersbranche en doen onze best om alle juwelen met veel zorg te maken. Ze vallen dan ook onder de wettelijke garantie. Dat houdt in dat een product datgene moet doen wat je er als consument in alle redelijkheid van mag verwachten. 

Afhankelijk van het materiaal zijn er andere verwachtingen.

  • Zilver en roestvrij staal (in metaal kleur) zijn kleurvast. Daarvan mag de kleur dus niet veranderen, mits correct onderhoud. Is er toch sprake van verkleuring, dan valt dit binnen de garantie.
  • Plaqué oftewel vergulden juwelen, zijn juwelen met een kern uit een nikkelvrije metaallegering. De buitenkant, hetgeen de huid raakt en het blote oog kan zien, is een zeer dunne maar duurzame laag dat het juweel een gouden uitstraling geeft. Wanneer het juweel goed wordt onderhouden, zie hier voor onderhoudstips, zal de kleur een lange tijd mooi blijven. Volgt u de onderhoudstips echter niet mooi op, dan zal de kleur sneller vervagen.
  • Hetzelfde geldt voor 316L roestvrij staal met IP coating. IP coating is gelijkaardig aan vergulden, maar gebruikt een andere techniek. IP coating kan roestvrij staal een zwarte, gouden of goud roze uitstraling geven. Wanneer het juweel goed wordt onderhouden, zie hier voor onderhoudstips, zal de kleur een lange tijd mooi blijven. Volgt u de onderhoudstips echter niet mooi op, dan zal de kleur sneller vervagen.

Op alle producten geldt een garantie tegen gebreken die het gevolg zijn van fabricage- of materiaalfouten. De garantie duurt 24 maanden, te rekenen vanaf de datum van de aanvankelijke factuur (tenzij anders vermeld). Gebreken die veroorzaakt worden door ongelukken, nalatigheid of verkeerd gebruik, vallen niet onder de garantie. Indien het defect van het goed meer dan zes maanden na de levering wordt vastgesteld, dan moet u als consument bewijzen dat het goed niet-conform was op het moment van de levering.

Hoe vraag ik garantie aan?

U mag hiervoor retourformulier invullen. Gelieve duidelijke foto’s toe te voegen, zodat we kunnen beoordelen of het juweel al dan niet binnen garantie valt.

Welkom bij Gravura

Selectez votre langue.
Selecteer uw taal.

FR NL