• Momenteel zijn we operationeel en versturen we elke dag pakjes. Voor de levering zijn we echter afhankelijk van bpost. Zij versturen de pakjes zo snel mogen. We vragen echter uw begrip voor eventuele vertragingen.

  Gezien de omstandigheden zijn expressverzendingen momenteel niet mogelijk.

 • De meest voorkomende lengte voor een vrouw is 45cm. Voor mannen is 50cm de standaard, maar voor legerplaatjes is 60cm populairder.

  Om uw ideale lengte van uw ketting te berekenen, bepaalt u eerst tot waar de hanger mag komen. U neemt u vervolgens best een dun koordje en meet deze op de gewenste hoogte. Hou er rekening mee dat een hanger de ketting naar beneden, bovendien heeft de hanger zelf ook een bepaalde grootte.

 • Sommige armbanden zijn verstelbaar in lengte, we doen dit graag voor u! U kan de juiste maat bij de bestelling opgeven.

  Andere armbanden zijn niet aanpasbaar in lengte, maar bestaan soms wel in verschillende lengtes.

  Om uw eigen armbandlengte te berekenen neemt u best een meetlint. Deze mag losjes over de pols, er mogen zeker twee vingers tussen zitten.

 • Op elke productpagina staat vermeld uit welk materiaal het juweel bestaat. Wij werken enkel met volgende materialen.

  • Zilver: Wij gebruiken 925 massief zilver. Dit edelmetaal is hypoallergeen en kleurvast.
  • Plaqué: Plaqué oftewel vergulden juwelen, zijn juwelen met een kern uit een nikkelvrije metaallegering. De buitenkant, hetgeen de huid raakt en het blote oog kan zien, is een zeer dunne maar duurzame laag dat het juweel een gouden uitstraling geeft.
  • Roestvrij staal: Wij gebruiken 316L roestvrij staal. Dit is een nikkelvrij materiaal dat bovendien in kleurvast is en van nature iets donkerder oogt dan zilver. Roestvrij staal is bovendien ideaal voor IP coating. IP coating is gelijkaardig aan vergulden, maar gebruikt een andere techniek. IP coating kan staal een zwarte, gouden of goud roze uitstraling geven.
 • Hier is een overzicht van alle sieraden waarin assen geplaatst kunnen worden.

  U dient zelf de assen toe te voegen.

  Indien nodig maalt u de assen iets fijner. Vervolgens maakt u een klein trechtertje met een papier. Giet voorzichtig de assen in de hanger. Controleer of de ashanger niet te vol zit en nog kan worden afgesloten. Open de ashanger terug en breng secondelijm aan, zodat de ashanger goed afgesloten is als u deze opnieuw dicht doet.

 • Vingerafdrukken behandelen we op dezelfde manier als een fotogravure. Je neemt een foto of scan van de vingerafdruk en laadt deze in zoals een foto.

  Ovale hangers zijn hiervoor het beste.

 • Oei, is er een pakketje verdwaald geraakt bij de post? Contacteer ons en we onderzoeken wat er is mis gegaan. We proberen zo snel mogelijk het pakketje op te sporen. Hiervoor zijn we echter afhankelijk van de koerierdienst (bpost) en hun procedure kan een aantal weken duren.

 • Een gravure is eigenlijk een kras (bij woorden) of een heleboel puntjes (bij een foto) op een metalen plaatje.

  Met onze previewfunctie proberen we een zo nauwkeurig mogelijk beeld te geven van de gravure. U kan zelf de verschillende lettertypes uitproberen, de te graveren teksten foto’s groter en kleiner maken, draaien enz. Vervolgens gebruikt onze graveur dit als input om de gravure zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren.

  Bovendien bieden we de gratis service aan om overbodige achtergrond uit de foto te laten knippen. Hebt u een foto met een drukke achtergrond, aarzel dan niet om deze gratis optie aan te vinken! De meeste foto’s zijn mooier zonder de achtergrond! Denk er ook aan dat kleurenfoto’s vertaald worden naar puntjes, kleuren zijn dus niet duidelijk zichtbaar.

 • De kleur van het juweel kan lichtjes verschillen met de kleur weergegeven op uw beeldscherm.

  Omdat juwelen handgemaakt zijn, kan het wel eens gebeuren dat bijvoorbeeld een stempel op een andere plaats staat. In dat geval passen we de gravure aan zodat deze zo mooi mogelijk op uw juweel staat.

  Wij doen ons best om de gravure exact zoals u hebt ingevoerd te graveren. We controleren daarbij altijd of de gravure netjes in het midden is, mooi recht staat enz. Daarom kan er in de praktijk toch een klein verschil zijn.

 • Voor hangers die in twee gebroken worden kan het soms verwarrend zijn wie welk deel draagt. Het is belangrijk om te weten dat er geen echte regels zijn. Draag het gedeelte dat jij het beste vindt, in samenspraak met jouw geliefde.

  Meestal draagt de vrouw wel het gedeelte met het steentje, als er een deel met en een deel zonder steentje is.

  Bij puzzelstukjes draagt de man meestal het grotere puzzelstukje, en de vrouw het kleinere puzzelstukje. Voor de man oogt het immers meestal mooier om het grotere gedeelte te nemen, en voor de vrouw is het verfijnder om iets kleiner te nemen.

  Omdat de 2 delen meestal eerder klein zijn, is het vaak mooier om enkel de initialen te graveren i.p.v. de volledige namen.

  Belangrijk is wel dat je meestal de naam of letter van de andere persoon draagt. Bijvoorbeeld, als An en Jan een koppelhanger dragen, dan zal An het hangertje met J(an) dragen en Jan zal het hangertje met A(n) dragen.

 • Ons jaarlijks verlof in 2020 loopt van 24 februari t.e.m. 8 maart 2020. In deze periode zullen er geen bestellingen gemaakt of verstuurd worden. Het is wel mogelijk om bestellingen te plaatsen. Deze bestellingen zullen verstuurd worden in de week van 9 maart 2020.

  Bestellingen geplaatst t.e.m. 23 maart worden nog verstuurd voor onze verlof.

Welkom bij Gravura

Selectez votre langue.
Selecteer uw taal.

FR NL