Algemeen

  • Doe geen juwelen aan bij chemisch werk of, huishoudelijk werk. Sieraden kunnen beschadigd worden door chemicaliën in schoonmaakmiddelen, zoals chloor.
  • Doe geen juwelen aan bij zwaar werk of bij het sporten. Zwaar werk en sporten kunnen de juwelen vervormen. Sommigen mensen hebben zweet met een hoge zuurtegraad, hetgeen de juwelen eveneens kan aantasten.
  • Vermijd parfum, lotions, haarlak, zonnecreme op de juwelen. Breng deze aan en laat even drogen vooraleer uw juwelen aan te doen. Pas ook op met nagellakverwijderaar.
  • Doe uw sieraden aan boven een tafel, en niet bijvoorbeeld een lavabo.
  • Berg elk sieraad apart op, zodat ze elkaar niet bekrassen. U kan hiervoor best het oorspronkelijk doosje, watjes of een zachte doek gebruiken.

Zilver

Wanneer zilver zijn glans verliest en/of verkleuring vertoont, kan u deze oppoetsen met een zilverpoetsdoekje of een zilverpoetspotje. Met een zilverpoetsdoekje kan u voorzichtig enkel de gebieden behandelen die het nodig hebben. Met een zilverpoetspotje dompel je het volledige sieraad onder in de zilverpoetsvloeistof. Let wel op voor zilveren juwelen met stenen of parels, deze kunnen verkleuren door de vloeistof.

Roestvrij staal

Roestvrij staal is zeer eenvoudig in onderhoud. Over het algemeen moet u enkel voorzichtig zijn voor krassen. Is het juweel vuil geworden, behandel het juweel dan voorzichtig met een zacht zeepsopje.

Roestvrij staal met IP Coating

Vermijd parfum, lotions, haarlak, zonnecrème op de juwelen. Breng deze aan en laat even drogen vooraleer uw juwelen aan te doen. Zwemmen, douchen, in bad gaan en sauna's bezoeken zijn ook activiteiten die u best uitvoert zonder uw juwelen. Wees voorzichtig voor krassen. Is het juweel vuil geworden, behandel het juweel dan voorzichtig met een zacht zeepsopje.

Plaqué

Vermijd parfum, lotions, haarlak, zonnecrème op de juwelen. Breng deze aan en laat even drogen vooraleer uw juwelen aan te doen. Zwemmen, douchen, in bad gaan en sauna's bezoeken zijn ook activiteiten die u best uitvoert zonder uw juwelen. Is het juweel vuil geworden, behandel het juweel dan voorzichtig met een zacht zeepsopje. Wees voorzichtig met krassen, omdat het dagdagelijkse leven gebruikssporen zullen nalaten. 

Leder

Leder is een natuurlijk materiaal en vereist daarom speciale aandacht. Omdat leder van nature vocht absorbeert is het aan te raden om zo weinig mogelijk in contact te komen met vloeistoffen. Daarom raden we aan juwelen waarin leder verwerkt is uit te doen bij volgende activiteiten: douchen, in bad, zwemmen, kuisen, afwas, sporten, slapen,..

Babyarmbandjes

Tijdens de kruipperiode worden de armbandjes best uitgedaan. Tijdens het kruipen schuurt de baby immers zeer veel met de armband over de vloer. Dit is ongunstig voor de gravure en de kleur. Wanneer de baby heeft leren stappen en en volledig gestopt is met kruipen, kan u de armband terug aandoen.


Onderhoud
Silbo 150ml

€12,00

Onderhoud
Silbo doek

€8,00

Welkom bij Gravura

Selectez votre langue.
Selecteer uw taal.

FR NL